Egentlig behøver du ikke tage fat i noget entreprenørfirma, der fx kan projektere, indgå kontrakter med underentreprenører og lede byggeriet for dig. De opgaver kan du stå med selv, hvis du har mod på det. Men der er altså meget papirarbejde – både ift. skitser og anmodning om byggetilladelse – du som bygherre ville skulle stå med selv, og der er flere fagligheder at koordinere på en byggeplads.
Vælg ikke et byggefirma, bare fordi det er lokalt
Så for de fleste vil det nok svare sig at få deres nye hus, tilbygning eller erhvervsejendom opført af et byggefirma, der kan agere enten hoved- eller totalentreprenør. Vil du være ansvarlig for mindst muligt i forhold til byggeriet selv, er det en totalentreprenør, du skal finde. For her underskriver du bare en lang entrepriseaftale, og så tager entreprenørvirksomheden hånd om godt og vel alt for dig.
Nogle entreprenørfirmaer er lokalt forankrede, mens andre har landsdækkende rækkevidde. Og det er ikke sværere at have dialog med et firma i Odense end et i Aalborg, hvis du bygger i det nordjyske, så lad ikke det geografiske gøre udslaget, hvad angår, hvilket firma du nu vælger til dit byggeprojekt.
Bæredygtigt erhvervsbyggeri
Det kan svare sig at vælge en entreprenør med forstand på bæredygtigt byggeri, hvor der bl.a. ved materialevalg og energioptimering af byggearbejdet gøres en bevidst indsats for at bygge, uden at uforholdsmæssigt store mængder CO2 bliver udslippet, eller der spildes for meget energi undervejs.
Det hører også under bæredygtighed, at man ser på, hvordan det nybyggede kontordomicil, lager etc. kan tegnes og opføres, så at driftsomkostningerne til energi og varme bliver så lave som muligt.
Byg nyt med totalentreprise
Hvis du er opsat på at opføre en ny erhvervsejendom fra bunden af, så lad et entreprenørfirma hjælpe dig hele vejen. Ved valg af totalentreprise er der mindst muligt, som du skal tage stilling til.