blog_image

5 gode råd til nybyggeri

5 gode råd til nybyggeri

Når du som kommende nybygger går med boligdrømme, er der mange ting, du skal holde dig for øje, inden du går rigtig i gang. Dette er for at sikre, at det er boligdrømmen, der bliver opfyldt og ikke byggemareridtet, der bliver gennemlevet.

Et nybyggermareridt kan indbefatte, at dit drømmehus ikke lever op til det, du synes, du er blevet lovet, at der er fejl og mangler på huset, at huset er blevet dyrere end aftalt, at overleveringsdatoen bliver udskudt, eller at der opstår fejl på huset, efter overlevering har fundet sted.  

Vi har på Nybyggerbasen.dk samlet vores 5 bedste råd til at komme godt og sikkert i gang med at være nybygger, så du med ro i maven kan kaste dig ud i drømmehusprojektet. 

 

1. Undersøg byggefirmaet

Inden du går i gang med et nybyggerprojekt skal du have fundet et byggefirma til den hele eller delvise entreprise. Her er det vigtigt, at du tager dig tiden til at få den rette rådgivning og vejledning, der kan sikre dig, at du er er rustet til at træffe det rigtige valg i forhold til byggefirma.

Et vigtigt parameter når du undersøger byggefirmaerne er deres erfaring. Vælg et firma som har erfaring med lige netop det typehus, du ønsker. Informationer om byggefirmaers erfaringer, stil og byggeform kan findes Nybyggerbasen.dk

Du bør desuden indhente viden fra nettet omkring virksomhedens ISO-certificering, gode referencer, nøgletal omkring deres økonomi fra sider som www.proff.dk samt spørge din bank om deres kendskab til byggefirmaet. Det er desuden vigtig at undersøge, om byggefirmaet og dine værdier stemmer overens, om retningslinjerne er på plads samt undersøge byggefirmaets byggeprocesser.

Hvis du er i tvivl, kan du altid tage fat i Nybyggerbasen og få råd og vejledning til research og valg af byggefirma.
 


2. Tænk frem i tiden

Tænk frem i tiden, når du bygger nyt. Du skal tænke på dine behov 5, 10 og 20 år frem i tiden. Sørg for at dine plantegninger er fremtidssikret, så de passer til, at familiens liv ændrer sig over tid. Overvej eksempelvis om huset passer til jer både med hjemmeboende børn, og efter børnene er flyttet hjemmefra. Du bør desuden ikke gå på kompromis med kvalitet i byggeriet – en billigere løsning er ikke altid billig på længere sigt.

 

3. Få professionel og uafhængig rådgivning

Det er svært at vide alt om nybyggeri – især hvis I bygger hus for første gang. Gør derfor brug af en uvildig og professionel byggerådgiver. Byggerådgivere ved hvad de snakker om og kan løse små problemer i byggeriet, før de bliver store og dyre. Selvom du har en god ven, der er tømrer eller anden håndværker og som ved meget omkring byggeri, er det altid en god idé at få en professionel rådgiver til at være kontrollant eller måske endda projektleder på jeres byggeri.

Det koster normalt et par procent af den samlede byggesum at få en professionel (bygningsingeniør) til at være mellemmand og formidle imellem dig og byggefirmaet. De hjælper til med at sikre, at alting bliver udført håndværksmæssigt korrekt, og de er samtidigt opmærksomme på byggesjusk, byggefejl og lignende.

 

4. Kræv fastpris

Det er vigtigt, at du føler dig økonomisk tryg i et nybyggeri. Kræv derfor altid en fastprisaftale med byggefirmaet.

Når du laver en fastprisaftale til at starte med, så sikrer du at huset ikke ender med at blive dyrere i sidste ende grundet fejl og mangler fra byggefirmaets side eller værre endnu – at I ender med et halvfærdigt hus, fordi at projektprisen er skredet ud over jeres budget.

Du kan lave en aftale om først at indbetale, når huset står færdigt, hvilket kaldes en nøglefærdig betaling. Derudover skal du altid sikre dig, at byggefirmaets garanti rækker ud over den normale og lovpligtige og inkluderer skævheder i vægge og gulve, der skyldes andet end ustabile bærende konstruktioner, eller at fundamentet ikke er godt nok.

 

5. Valg af materialer

Ved opførsel af et typehus skal du sikre dig, at du har råderum til at vælge de materialer, du ønsker, skal skabe dit nye drømmehus. Du skal sikre dig, at du har mulighed for at vælge de gulve, fliser bordplader, maling, tapet, hvidevarer, kontakter og varmesystemer, du synes om. Desuden skal du altid bede om en samlet drifts- og vedligeholdsmappe, som indeholder information omkring, hvad du skal gøre, når drømmehuset står klar til indflytning.

Nybyggerbasen.dk kender vi entreprenørerne og ved, hvad der er op og ned. Vi har desuden gode erfaringer med uvildige byggerådgivere og kan derfor altid hjælpe dig på rette vej.

 

Tag kontakt til os i dag og lad os sammen give dig en god start på drømmehusprojektet.

 

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).