blog_image

Bør vi blive gift inden vi bygger nyt hus?

Bør vi blive gift inden vi bygger nyt hus?

Det kan være en prøvelse for parforholdet at bygge nyt hus. Heldigvis er det blevet lettere med de mange dygtige byggefirmaer og ikke mindst typehusfirmaer, der findes herhjemme. Men hvem bør underskrive aftalen med byggefirmaet? Og er det en fordel at blive gift forinden?
 

Hvis I er gift

Er du og din partner gift og lever i almindeligt formuefællesskab – det vil sige uden ægtepagt – har det typisk ikke den store betydning, om I underskriver aftalen sammen. Formuefællesskabets retsvirkning betyder, at I automatisk deles om alle væsentlige formuegoder.

OBS: Hvis din ægtefælle er selvstændigt erhvervsdrivende, kan det være risikabelt at lade denne underskrive papirerne. I tilfælde af konkurs vil kreditorer meget vel kunne søge sig fyldestgjort i værdien af huset.
 

Hvis I ikke er gift

Hvis I ikke er gift, vil det være mest oplagt, at I begge underskriver aftalegrundlaget. I vil da skulle være enige om alle væsentlige dispositioner over ejendommen – om end I er sammen eller ikke. I sammenhæng med nybyggeriet vil det være en god idé at få styr på alle andre papirer. Det gælder eksempelvis et testamente, der favoriserer den anden part samt en samejeaftale over huset.

Samejeaftalen er for det tilfældes skyld, at I endda måtte blive uenige om et eller flere forhold vedrørende huset. Aftalen bør underskrives inden problemer opstår. Heri kan redegøres for, hvordan købesummen skal betales, og hvilket ejerforhold, der skal bestå imellem jer.
 

Få rådgivning hos en boligadvokat

Nybyggerbasen.dk vil altid råde jer til at søge hjælp hos en boligadvokat, hvis I er usikre på, om en samejeaftale bør indgås, og hvad den i så fald skal indeholde.

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).