blog_image

Hvad skal med i dit nybygger-budget?

Hvad skal med i dit nybygger-budget?

Du kender det fra din hverdag. Budgettet er med til at sikre, at økonomien ikke løber løbsk. Det betyder, at du kan slappe mere af under byggeprojektet – og ikke mindst sætte foden i, hvis det bliver nødvendigt.

Skal du bygge nyt hus, er det altafgørende nøje at have lagt budget på forhånd. Du bør tillige ajourføre budgettet undervejs i forløbet, da dit nybygger-budget tjener flere formål:
 

  1. Hvad er realistisk? Det er én ting at lægge budget ud fra kvadratmeterpris og entreprisesum, men hvad med de løbende driftsudgifter, indkørslen og have? Det er ikke kun entreprisesummen, du skal have godkendt i banken.
     
  2. Kontrol og styring over byggeprojektet. Et nybyggeri kan gribe om sig på mange måder. I den forbindelse er det vigtigt at have et opdateret budget, så du aldrig mister følingen af, hvor I står rent økonomisk. Din byggerådgiver vil typisk hjælpe dig hermed.

 

Hvad skal med i budgettet?

Du kan spørge ethvert byggefirma, og svaret vil være det samme: Det er meget svært at forudsige, hvordan opførelsen af et hus kommer til at forløbe. Det klogeste du kan gøre er at forhøre dig i dit netværk eller på vores forum for at få andres historie.

Det nedenstående nybygger-budget stammer fra et faktisk nybyggeri. Som det fremgår overskred man budgettet med 25 % eller kr. 550.528,00.

Budgettet er lagt op til fri afbenyttelse. Når du lægger dit budget så husk, at ’det gode budget’ også tager højde for de udgifter, du ikke kender endnu.

 

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).