blog_image

Køkkenvalg ved nybyggeri

Køkkenvalg ved nybyggeri


Når du skal i gang med et nybyggeri, er der rigtig mange overvejelser, der skal gøres, og det kan godt virke uoverskueligt med så mange valg, der skal træffes i forbindelse med det nye byggeri. Køkkenet er et af boligens mest essentielle rum, og derfor får du her en guide til, hvordan du vælger det helt perfekte køkken til dit nye hjem.

Hvad skal du være opmærksom på?


Køkkenet er for mange et af de absolut vigtigste rum i dit hjem, og derfor er det også vigtigt, at du grundigt overvejer, hvordan du vil have dit kommende køkken. En af de vigtigste overvejelser er, hvordan du gerne vil bruge dit køkken. Dette har blandt andet stor betydning for, hvordan størrelsen på dit køkken skal være. En anden faktor, der er vigtig at have fokus på, er kvaliteten og holdbarheden i det køkken og især de hvidevarer, du vælger. Dit nybyggeri skal gerne holde i mange år fremover, og derfor er det vigtigt, at dit køkken kan holde til at blive brugt. Derudover er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at du føler, at dit køkken afspejler dig, og at du kan se dig selv bruge meget tid i køkkenet, for det kommer du trods alt højst sandsynligt til. Derfor kan det også være en god idé at holde udkig efter de trends, der er inden for køkkener.

Køkkentrends i øjeblikket

Den mørke farve
Tendensen omkring den mørke farve er kun steget inden for de sidste par år. Dette hænger sammen med den store trend omkring metal og naturmaterialer generelt, som er indenfor køkkener. Dette skaber en rå og rustik effekt og kan give dit hjem anderledes kontraster. Derudover passer det sorte køkken rigtig godt til det skandinaviske, minimalistiske tema, som er meget på mode for generel indretning. Hvis du ikke føler dig helt tilpas med det sorte køkken, kan det også fungere med f.eks. elementer i lysere farver eller træ.

Blandede materialer
En anden stor trend, der er kommet frem, er at blande materialer. Dette er en måde, hvorpå du kan skille dig og ud lave dit køkken meget personligt helt efter din smag. Du kan blande de farver, du vil, og du kan bruge alle de materialer, du har lyst til. Det gode ved denne tendens er, at der ikke er en facitliste eller deciderede grænser for din kreativitet.

Træ og natur
Den tredje trend, der er oppe i tiden, er at bruge naturlige elementer i dit køkken. Alle former for træ er der stor fokus på i de moderne køkkener – specielt i forhold til dit spisebord, vægdekorationer og andet pynt i dit køkken. Det skaber liv og varme i dit hjem og er en trend, der er meget tidløs.

Forskellige former for køkkener


Et af de vigtigste valg til dit nye køkken er, hvordan køkkenets form er. Skal det være et isoleret køkken, eller skal det være mere åbent? Dette valg afhænger rigtig meget af, hvordan du kunne tænke dig at bruge dit køkken. Hvis det vigtigste ved dit køkken er madlavningen, vil det isolerede køkken være fordelagtigt for dig. På den måde kan du fokusere på netop denne funktion. Modsat er samtalekøkkenet eller endda et større køkkenalrum en bedre løsning for dig, hvis du gerne vil have fokus på samværet og familielivet på samme tid med madlavningen. På den måde er madlavningen et mindre fokuspunkt, men derimod ikke en hæmning for det, der er vigtigst – nemlig det sociale med venner og familie.

Forskellen mellem et samtalekøkken og et køkkenalrum er, at der er siddepladser i selve køkkenet i samtalekøkkenet, mens køkkenalrummet er hvor køkkenet og stuen er i forlængelse med hinanden. Der findes et utal af muligheder, når du skal vælge både form og indhold i dit nye køkken. Du kan få inspiration ved at se det store udvalg af køkkener hos AUBO her.

Fede gadgets, du bør overveje


Hvis der er overskud i budgettet til det, er smarte gadgets altid en god idé til at gøre dit køkken unikt, og derudover kan de gøre din madlavning lettere. Når der er tale om et helt nyt køkken til nybyggeri, kan du med fordel tænke denne del ind fra starten. Eksempler på disse er en quooker, som er en vandhane, der har kogende vand. Dette sparer dig en masse tid, som du kan bruge på i stedet at finpudse din madlavning eller bruge tiden med familien. Et andet gadget er et såkaldt amerikanerkøleskab, som har indbygget vanddispenser, så du hurtigt kan tappe iskoldt vand samt isterninger.

 

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).