blog_image

Luftsolfangere: Den sundere vej til et bedre indeklima

En alternativ måde at lufte ud i de rum, hvor det kan være svært at ventilere, er luftsolfangeren. Men vær på vagt for det er ikke uden betydning, hvordan producenten angiver produktets ydeevne. 

Har dit hus et godt indeklima?

Et nyt hus i dag, herunder et typehus, bliver oftest opført som et lavenergihus og er derfor sundt for både nybyggerens varmeregning og hele klodens velbefindende. Et nyt hus vil typisk også være konstrueret på en måde, der sikrer et godt indeklima året rundt.

Af en eller flere årsager kan det alligevel være, at du ved, der skal tages særlige hensyn til dine behov. I så fald kan du med fordel rådføre dig hos din typehus-entreprenør og høre, om det er muligt at installere en luftsolfanger i dit nye hus – og om det vil gavne i situationen.

Luft-sol-fanger - hvordan?

Luftsolfangeren fungerer ved at fange portioner af luft, der herefter opvarmes af solens stråler og føres ind i huset via en ventilationskanal. Installationen er derfor et grønt og bæredygtigt tilkøb til såvel ældre huse som nybyggeri.

Som nybygger bør du tage visse forholdsregler, når du skal udvælge en luftsolfanger, idet den rigtige dimensionering er altafgørende. Der findes mange luftsolfangere på markedet, og nogle er utvivlsomt bedre end andre. I denne sammenhæng hænger pris og kvalitet i høj grad sammen.

Du bør holde øje med luftsolfangerens kapacitet i kvadratmeter, og vær særligt opmærksom omkring dette, idet flere producenter angiver kapaciteten i kubikmeter. Kvadratmeteren er det rette pejlemærke, blandt andet fordi fugt ikke sidder i luften men i materialerne i rummet. Hvor rumfanget af et lokale kan være både stort og småt alt efter, om der er loft til kip eller ikke, vil grundfladen i kvadratmeter altid være den samme. 

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).