blog_image

Skab charme og personlighed i et nybygget hus

Når huset er bygget, er langt de fleste praktiske aspekter klaret, men hvad så nu? Huset er bygget, men hvordan skabes hjemmet?

Et helt nyt hus, om det er et typehus eller et hus, der er arkitekttegnet fra bunden, kan virke en smule stort og overvældende. Selv når du har sat dine møbler ind, kan huset stadig virke bart og tomt. Der skal nemlig noget til at skabe hygge og personlighed i et helt nyt hus.

Boligdesignverdenen er lidt af en jungle. Derfor giver vi dig her et overblik over tidens trends og giver dig enkle løsninger til at skabe liv og personlighed i dit nybyggede hus.

 

Ruminddeling skabt med indretning

Ruminddeling spiller en stor rolle, når det kommer til at skabe et harmonisk hjem. Nu tænker du måske: ”Ruminddeling? Er det ikke lidt sent at snakke om, når huset allerede er bygget?”. Men det er det faktisk ikke. Ruminddeling handler nemlig ikke bare om, hvor væggene er placeret (selvom dette selvfølgelig spiller en rolle). Ruminddeling kan derimod skabes med møbler og indretning.

Langt de fleste nye huse er skabt med store åbne arealer og en plantegning med store bare flader. Dette giver et godt udgangspunkt for at samle familien og skabe fælles rum. Dog kan de store bare flader også blive for dominerende eller måske virke tomme. Med bevidst placering af møbler kan du skabe forskellige zoner i din ellers åbne bolig.

Placering af tæpper, farver på væggene og lysindfald kan alt sammen skabe en opdeling af rum. Du bør sigte efter at skabe en form for opdeling, så det er tydeligt, hvilke zoner i rummet, der er til hvad. På denne måde undgår du, at de åbne fællesarealer bliver kaotiske og rodede eller underligt tomme.
 


Vintage design – kontrasten mellem nyt og gammelt

Den mest åbenlyse måde at skabe en kontrast til det helt nye byggeri er at inkorporere det stik modsatte: Brugte møbler. På loppemarkeder og i antikvitetsbutikker rundt om i landet findes der masser af møbler, der er guld værd. Modsætninger og kontraster gør, at du undgår, at boligen fremstår steril og kølig. Selv ting og sager, der ligner gammelt skrammel, kan med en kærlig hånd og lidt knofedt ofte komme til at fremstå ganske moderne, men stadig med masser af charme.   
 

Er du ikke til vintagestilen, findes der også mange nye designmøbler, som kan skabe dybde og personlighed i dit hjem. Find de møbler og ting, som passer til din stil og personlighed, og tænk ikke for meget over, hvilke møbler der er de mest populære eller oppe i tiden.

 

Farver skaber personlighed

Sort, hvid og grå er de farver, der går igen i de fleste danske hjem (og i vores garderober). Disse farver er de sikre valg, men ret spændende er de altså ikke. Brug gerne de enkle farver i grundelementer i dit hjem, men vær ikke bange for at tilsætte detaljer, såsom puder og vaser, i stærke farver.

Måske det virker lidt vildt med en grøn sofa, men en grå sofa med grønne og blå puder og tæpper er måske ikke så galt? Det kan også skabe en hyggelig stemning i rummet at male en væg i en mørkere farve. Sådan at alle vægge ikke bare er hvide. Igen er det kontrasten, der kommer til at gøre underværker, og som vil sørge for at dit hjem ikke blive ensformigt og kedeligt.
 


Materialer – råt er godt

Naturlige materialer skaber varme og sjæl. Ægte træoverflader, uldtæpper og bare murstensvægge er blot nogle af de materialer, som vil gøre underværker for din boligindretning. Disse elementer kan inkorporeres i selve byggeriet af dit hus i form af gulve, trapper og køkkenflader.

Har du i bygningselementerne valgt de mere ensformige og kølige materialer, kan du med fordel købe møbler, der er naturlige og rå. Dette kan gøres i de enkle valg, som du skal gøre dig i forbindelse med indretningen af dit hjem. Vælg for eksempel lange stof gardiner i stedet for de hvide persienner, som vi alle kender lidt for godt; træmøbler i stedet for plastik; og lad enkelte ting stå frem i deres rå materialer i stedet for at male dem hvide.

 

Planter og dekoration giver dit hjem liv

Når vi taler om planter og dekorationer, så er der nok mange – især mænd – der tænker: ”Åh nej.” Men uden pynt og ting, virker et hjem bart og kunstigt. Der skal liv og personlighed til. Er der noget, der er bedre til at skabe liv i en bolig end levende sager?

Grønne planter og blomster skaber altid naturligt liv i dit hjem. Designmæssigt står planter i perfekt kontrast til de ellers ”døde” elementer i form af møbler. Derudover skaber planter også et bedre indeklima og gør det mere behageligt at befinde sig i de rum, hvor du bruger størstedelen af din hverdag.

Planter er ikke den eneste form for dekoration, der vil gøre dit hjem godt. Dekorationer findes i alle afskygninger; kunst på væggene, vaser, tæpper, billeder, souvenirs osv. Har du købt en cool og anderledes ting på en rejse eller ser du en nips-ting, som minder dig om positive tider, så vær ikke bange for at stille dem frem. Personlige genstande er de ting, som gør vores hjem til vores, og de kan sagtens stilles frem og blive en del af boligdesignet – og prikken over i’et i dit hjem.
 


Mulighederne er endeløse

Du har allerede valgt at få bygget et hus, der er unikt, så hvorfor ikke blive ved med at tænke ud af boksen? Der findes ikke én rigtig måde at indrette sit hjem på, og nogle gange er det de anderledes idéer, der er de bedste idéer. Måske skal du i stedet for at placere en stor lænestol på gulvet hænge en dråbeformet stol fra loftet. Dette er blot én idé til, hvordan et valg af stol og placering kan skabe mere luft og et mere dynamisk look.

Et helt nybygget hus kan uden problemer blive ligeså charmerende og hjemligt, som et gammelt hus – og det behøver hverken at være dyrt eller besværligt.  Lad dig ikke styre af boligblade og trends – lad dig inspirere og vælg derefter de ting, som du synes er flotte. Dit hjem skal være dit, og det er kun dig selv, der sætter grænserne.

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).