blog_image

Træhuse

Træhuse

Hvorfor skal du som nybygger vælge et træhus fremfor de murstenshuse, vi kender så godt?

De seneste år er mellem hvert sjette og tiende nybyggeri opført i træ viser tal fra Danmarks Statistik. Og det velduftende naturmateriale er populært af flere grunde.
 

Hvorfor skal man vælge et træhus?

Øko-venligt og naturligt isolerende

Træhuse er først og fremmest økovenlige og bæredygtige, fordi CO2 oplagres i træet. Derudover er træ naturligt isolerende. Det betyder, at der kan sættes lighedstegn mellem de fleste træhuse og lavenergihuse, idet de sparer på energien sammenlignet med sten-, beton- og murstenshuse. Træ er også støjreducerende, hvilket gør dit kommende træ-typehus til et varmt, afslappende og fredeligt hus.
 

Byg i træ og spar penge

Et træhus er mange gange billigere at opføre og vedligeholde end andre hustyper. Det er hurtigere at konstruere og nemmere at ændre senere, hvis man for eksempel gerne vil have en tilbygning.

Træhuse består typisk af billigere materialer end for eksempel murstenshuse. Og da træ er et stærkt og holdbart materiale, kan træhuse holde i mange 100 år.

Til gengæld for den lavere pris og den lange holdbarhed, skal træhusejere forvente at bruge tid på vedligeholdelse. Men hvis man er villig til at svinge penslerne nogle weekender, kan et træhus være et bæredygtig og økonomisk holdbart valg for kommende husejere eller nybyggere.

 

Interesseret i at vide mere om nybyggeri? Læs om Energimærke og energikrav

 

 

Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).