Forum

Byggefirmaer
Indlæg vedrørende 'Gode råd' oprettet af Brian Mathisen - oktober 04th, 2016 02:02 pm
user
Brian Mathisen
Hej alle. Vi er en familie, der overvejer at få bygget et nyt hus. Vi synes dog, at det er meget svært at finde rundt i de mange muligheder og byggefirmaer, der findes. Har I nogle gode og generelle råd til, hvad vi skal kigge særligt efter? Jeg tænker særligt på, hvilken betalingsform (rater eller ved indflytning) vi skal gå efter. Derudover overvejer vi løsninger med medbyg. Hvad er jeres erfaringer?
Svar: Gode råd af Jørgen Boksvig - oktober 04th, 2016 02:02 pm
#1
user
Jørgen Boksvig
Hej Brian Så vidt jeg ved, er de fleste større byggefirmaer (særligt "typehusproducenterne", selvom de ikke vil kaldes dette mere) begyndt at have muligheden for betaling ved indflytning/aflevering. Det giver selvfølgelig en sikkerhed (ikke mindst psykologisk), at kunne vente med at betale til huset står færdigt. Byggefirmaerne vil formentlig kræve, at I stiller en bankgaranti for betalingen (byggefirmaets sikkerhed for, at I rent faktisk kan betale), og det koster typisk et gebyr til jeres bank at få stillet en garanti. Fordelen ved at stille garanti i stedet for egentlig betaling (fx i rater) er dog, at I så ikke ender med at have betalt en masse penge til et firma, der aldrig får færdiggjort jeres hus og udbedret de sidste mangler. Jeg kan se, at nogle andre brugere på dette forum har skrevet lidt om, hvad man skal huske i forhold til vilkår og betingelser for bankgarantier, så man ikke ender i en situation, hvor byggefirmaet kan kræve bankgarantien udbetalt uden at have udbedret de sidste mangler på huset. I forhold til medbyg siger min erfaring mig, at du skal være en forholdsvis skarp handyman (semi-professionel) for at der kommer noget rigtig godt ud af medbyg. Hvis ikke du har fuldstændig styr på dit eget arbejde, kan der opstå uhensigtsmæssige situationer med forsinkelser af projektet, miskommunikation og byggesjusk. Fordelen er selvfølgelig, at der ofte vil være ret mange penge at spare, hvis man selv står for en del af byggeriet. Det bedste råd, jeg kan give jer mht. valg af byggefirma, er, at I skal få talt med en masse forskellige firmaer og høre om deres forskellige muligheder. På nettet kan mange af firmaerne se forholdsvis ens ud, men der er rent faktisk en del forskelligheder i forhold til bl.a. jeres muligheder for medindflydelse på planløsning og husets udseende. Derudover - og nok vigtigst af alt - handler et godt byggeforløb også om tillid og troværdighed, og netop derfor synes jeg, I bør tage ud og mødes med nogle firmaer for at mærke den personlige kemi. Mvh Jørgen
Opret svar
Dit navn*
Email*
Upload profilbillede
Svar*
Skriv verifikationskoden i det blanke felt
Nybyggerbasen bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).