Dette indhold er sponsoreret.
Biopejse bliver mere og mere en tendens i de danske hjem. En biopejs brænder på bioethanol, hvilket bliver biologisk fremstillet på afgrøder såsom kartofler og majs. Når man tænder op for en biopejs, så får man en ren afbrænding, der hverken vil svine eller sode hjemmet til. En biopejs er nem at betjene, da det eneste man skal bruge er en lang tændstik eller en pejselighter for at få gang i biopejsen. Den er desuden nem både at tænde og slukke igen. Så er man interesseret i en biopejs, så tjek bio-pejs.dk ud. Læs med her i artiklen for at lære mere om biopejse.
Hvilken biopejs skal man vælge?
Det kan være en stor beslutning at skulle vælge den helt rigtige biopejs til hjemmet. Dertil kan der komme mange overvejelser, som man skal beslutte sig for. Vægmodeller er f.eks. gode i mindre rum, hvor der ikke er særlig meget plads, mens en biopejs på fod vil give et smukt udtryk i et større rum. Biopejse er nemme at montere og kan give hjemmet en hyggelig stemning. Man kan også beslutte sig for at få en biopejs som en indbygningsmodel, og det er især disse biopejse, som kan give et flot designmæssigt udtryk til hjemmet. Da biopejsen ikke behøver en skorsten, så er det også nemt at tilføje en indbygningsbiopejs uden at skulle lave de helt store ændringer i væggen. Har man en terrasse, så vil man også kunne sætte en udendørs biopejs på den, som ville kunne være en varmekilde til de kølige sommeraftener.
Hvor meget varmer en biopejs?
Oftest vil en gennemsnitlig biopejs af god kvalitet have en effekt på mellem 2-3,5 kW. Det vil altså sige, at en biopejs kan opvarme et rum på mellem 20-20 m2. Dog bør man være opmærksom på, at det koster mere at fyre op med bioethanol frem for at benytte sig af almindelig brænde i en brændeovn. Derfor kan man med god grund overveje at benytte en biopejs som en sekundær varmekilde eller bare til at skabe en hyggelig atmosfære med i boligen. De effektive biopejse vil også give en større flamme og en højere effekt med et mindre ethanol forbrug.
Er biopejse sikre at bruge?
Biopejse er sikre at bruge, hvis man følger disse råd, som er, at man ikke bør fylde bioethanol på pejsen før 20 minutter efter, ilden er gået ud. Derudover bør man heller aldrig påfylde den, mens den er tændt, og man bør være sikker på at købe sikkerhedsgodkendte biopejse af en høj kvalitet.